croatia bike - Mountainbiking & more on the Island of Hvar
     
 
     
 
Otok Hvar
Tko smo mi?
Mountainbiking & Sport
Kako doći do Hvara
Preporuke
Vansezona
Galerija
Linkovi
Forum (na njemačkom)
Kontakt
» SMJEŠTAJ   |   » KUPOVINA   |   » RESTORANI I ZABAVA   | 

Smještaj

Hvar nudi veliki izbor vrsta smještaja - od jeftinijeg smještaja u sobama, do ekskluzivnog smještaja u vilama i apartmanima.

Preporuke (osobna iskustva naše biciklističke grupe) o vrstama i kategoriji smještaja možete dobiti kontaktirajući nas putem linka Kontakt.

Smještaj

» na vrh


Kupovina

Otok Hvar poznat je po svojim delicijama, posebno maslinovom ulju i lavandi. U Vrboskoj možete kupiti odlično, ekstra djevičansko maslinovo ulje, poljodjelca sa tradicijom, čije je maslinovo ulje više puta nagrađeno zlatnim medaljama.
Med je također hvale vrijedan. Zbog svoje čistoće, hvarski je med cijenjen među pčelarima i ljubiteljima meda.
Hvarsko vino je isto vrlo cijenjeno. Ubraja se među najbolja hrvatska vina. Plavac mali najznačajnija je i najzaštićenija hrvatska sorta.

Hvar je poznat po velikome broju lavandinih polja i grmova, rasijanih po čitavom otoku. Međunarodno priznati fotografi i slikari, među njima i fotograf Ivo Pervan, osupnuti su ljepotom prirode Hvara, otoka lavande, što se osjeća u njihovim djelima.

Lavandino ulje s otoka su, na početku prošloga stoljeća, koristile poznate europske parfemske kuće. Današnji posjetioci cijene čistoću hvarskog lavandinog ulja koje koriste najviše kao eterično ulje.
Svježu ribu možete nabaviti na tržnicama u Jelsi, Starom Gradu i Hvaru, no na tržnicu morate doći već rano ujutro (oko sedam sati) dok još ima ribe! A kada ste nabavili ribu, sjednite na espresso u jedan od lokala i uživajte u buđenju otoka!

Više preporuka, iz osobnog iskustva, možete dobiti kontaktirajući nas putem linka Kontakt.
.


» na vrh


Restorani i zabava

Dalmatinska kuhinja je jednostavna i zdrava. Statistika o životnom vijeku u Hrvatskoj, pokazala je da Hvarani u prosjeku imaju najdulji životni vijek u Hrvatskoj. Da li je to posljedica blage mediteranske klime ili izbalansirane prehrane? U svakom slučaju, najstariji Hrvat bio je Vrbovljanin i doživio je 106. godinu.

Riba, rakovi i školjke su ovdje omiljena hrana: ovčica, sardine, zubatac, lubin, grdobina, orada, list, jastog, kamenice, dagnje, hobotnica. Mještani i restorani spremaju ribu i rakove na roštilju. Morate probati i dalmatinski pršut, kozji sir, zelene i crne masline, pečenu janjetinu - sve nezaboravni gurmanski doživljaji!

Probajte svježu kupus salatu, palačinke punjene medom, čokoladom, marmeladom,sladoledom, crni rižoto, tjesteninu s plodovima mora i uskoro ćete zaboraviti tipičnu ponudu ćevapčića i ražnjića. Vina autohtonih sorti ovoga otoka zaokružuju gurmanski doživljaj!

Na kraju moramo spomenuti i prekrasne ambijente restorana na otoku. Neki se nalaze direktno uz more, neki u stotinu godina starim kućama. Rado ćemo podijeliti naša iskustva sa Vama. Kontaktirajte nas !


» na vrh