croatia bike - Mountainbiking & more on the Island of Hvar
     
 
     
 
Otok Hvar
Tko smo mi?
Mountainbiking & Sport
Kako doći do Hvara
Preporuke
Vansezona
Galerija
Linkovi
Forum (na njemačkom)
Kontakt
» VANSEZONSKA PONUDA   |   » ODMOR ZA UMIROVLJENIKE   | 

Vansezonska ponuda

Pred i post sezona, idealno su vrijeme za posjet biciklista entuzijasta ili većih biciklističkih grupa. Promet na cestama je rijedak,a makadamske su ceste prazne. Cijene trajektnih karata i smještaja su niže nego u glavnoj sezoni. Cijene prehrambenih proizvoda nisu sezonski uvjetovane.

Ako dolazite u glavnoj sezoni, preporučamo Vam da bicikl vozite u ranim jutarnjim satima ili kasnije navečer. Temperatura zraka ljeti na otoku ponekad dostigne i 40 Celzijevih stupnjeva.


Vrlo ugodne temeprature zraka i mora tipične su za post sezonu. U doba post sezone otok postaje još zeleniji, berba grožđa je u punome jeku. Biciklisti uživaju u mirisima polja, grožđa (ponekad zastajući pored vinograda da bi kušali!), pečene ribe i mesa...» na vrh


Odmor za umirovljenike

Najugodnije vrijeme za posjet otoku je od mjeseca rujna. Temperatura zraka i mora je ugodna, ponekad se može kupati sve do listopada. Možete sudjelovati u berbi grožđa, fotografirati, slikati ; boje rane jeseni na otoku su čarobne!


Mnogi svjetski priznati slikari odložili su svoje štafelaje i inspiraciju pronašli upravo ovdje. Stoga nije čudno da slike s hvarskim motivima krase zidove vladinih zgrada u Karlsruhe-u i Freiburg-u, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg.

Kulturna događanja traju do polovine rujna. Koncerti klasične glazbe, kazališne predstave, mogu se vidjeti u crkvama na otoku ili na otvorenim pozornicama.

Želite li uživati u aktivnom odmoru? Došli ste na pravo mjesto! Vožnja biciklom, planinarenje, duge šetnje, su aktivnosti najpogodnije za ovo post sezonsko doba.

Čaša domaćeg vina uz uživanje u lokalnim gastronomskim specijalitetima, odličan su završetak ugodnoga dana.


» na vrh